Ce rezultate ar avea vaccinul rusesc anti-COVID: 300 de voluntari au fost deja vaccinați

Unul din șapte voluntari care au ales să se vaccineze cu Sputnik V, vaccinul anti-covid dezvoltat de către Rusia, manifestă dureri musculare și se simte slăbit.

Vaccinul rusesc Sputnik V a început să fie folosit în studii clinice finale în luna septembrie a acestui an la Moscova, chiar dacă în jurul produsului planau îngrijorări cu privire la efectele adverse și siguranța acestuia pe termen lung.

Mikhail Murashko, ministrul Sănătății din Rusia, a precizat că peste 300 de voluntari din cei 40.000 înscriși au fost vaccinați până în acest moment, conform The Moscow Times.

”Aproximativ 14% dintre cei vaccinați au mici plângeri legate de dureri musculare și stări de slăbiciune pentru 24 de ore și ocazional o creștere a temperaturii corporale”, declară Murashko.

Printre voluntari se află și reprezentanți ai guvernului rus și lideri ai partidelor din țară. Voluntarilor li se va administra o a doua doză de vaccin într-un interval de 21 de zile de la prima injecție.

Citeste si:
Rusia acuză SUA că vrea să instige la o revoluție în Republica Moldova
Rusia acuză SUA că vrea să...

Pe 20 septembrie, Rusia a înregistrat 6.148 de noi cazuri de COVID-19. Numărul persoanelor care au decedat în același interval de timp se ridică la 79.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri