SRI: Rusia și China folosesc criza COVID ca să spioneze mai ușor România

Anton Rog, directorul Centrului CYBERINT din cadrul SRI, a dezvăluit că rușii și chinezii au profitat de pandemia de Covid pentru a spiona mai ușor instituțiile statului român. Rog a ținut să precizeze că sunt în derulare investigații „privind operațiuni ale unor state ostile României pe instituții fundamentale din Guvern”, conform Digi24.ro.

„Au fost și atacuri și operațiuni (în perioada pandemiei). Discutăm despre spionaj cibernetic și acolo sunt investigații și mai curente și mai vechi, care sunt încă în derulare privind operațiuni ale unor state ostile României pe instituții fundamentale din Guvernul României. În felul ăsta le și dăm un mesaj că i-am găsit, că știm ce fac” a spus Anton Rog.

Șeful CYBERINT a explicat metodele folosite de spioni, spunând că aceștia se folosesc de interesul oamenilor pentru informații legate de Covid: „La începutul crizei nu aveam date foarte clare despre virus, cum se răspândește, cum să ne protejăm de el, și atunci atacatorii cibernetici au utilizat ingineria socială, trimit niște e-mail-uri țintite către anumiți angajați din statul român în care au folosit mesaje cum să te protejezi de Covid, dacă vrei să știi câți noi infectați de Covid sunt în țară fă click pe linkul ăsta. Mesajele sunt atât de bine scrise și mail-urile excepțional scrise în limba română. E important ca angajatul instituției să acceseze mail-ul din rețeaua instituției, ca să infecteze rețeaua instituției respective”

Citește materialul integral pe Digi24.ro.

Citeste si:
Dominaţia Rusiei pe piaţa mondială a grâului continuă să crească
Dominaţia Rusiei pe piaţa...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri