Florin Cîțu spune că i-a fost mai frică de deficit și capacitatea de finanțare a României decât de Covid-19

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat că singura îngrijorare a sa în toată această perioadă a fost situaţia finanţelor publice, iar frica pentru stabilitatea şi capacitatea de finanţare a ţării a fost mai mare decât cea de Covid-19, scrie Agerpres.

"Nu prea am avut timp să mă gândesc la asta (frica de Covid-19 n.r.), singura îngrijorare a mea era ce se întâmplă în situaţia aceasta cu finanţele publice. Eu am respectat toate condiţiile, dar mai mult frica nu a fost pentru mine, pentru că am fost atât de concentrat din februarie de când am văzut că se întâmplă ceva, şi mă gândeam la cum o să ieşim. Când ai atât de multe probleme, la tine te gândeşti ultimul. Să ştiţi că mie îmi era mai frica în februarie şi în martie pentru deficit, stabilitate, capacitatea de finanţare. Da, îmi era mai frică decât de Covid", a precizat, duminică, la Digi 24, Florin Cîţu, întrebat dacă îi era mai frică de deficit decât de Covid-19.

În cadrul aceluiași interviu, Ministrul Finanțelor a anunțat că în perioada stării de urgență au fost aplicate amenzi în valoare de apoape 600 de milioane de lei, dar și cât din această sumă a ajuns la bugetul de stat.

Citește și: Florin Cîțu: Dacă nu se întâmplă altceva până atunci, cred că 90% se vor deschide mall-urile din 15 iunie

„Mai puțin de 100 de milioane de lei”, a spus Florin Cîțu, despre amenzile care au început să fie date odată cu instituirea stării de urgență, pentru nerespectarea măsurilor pentru evitarea răspândirii coronavirusului, scrie Digi24.

Citeste si:
Cîtu: Creşterea pensiilor cu 40% ar însemna dezastru
Florin Cîtu: Creşterea...

„Sunt la bugetul de stat, vedem dacă sunt contestate și deciziile sunt favorabile cetățenilor, bineînțeles că va trebui să returnăm acești bani”, a completat ministrul Finanțelor.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Florin Cîţu: Miercuri, primele case de marcat se conectează la ANAF
Setari Cookie-uri