Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a declarat, luni seară, că România trece printr-o dublă criză, dată pe de o parte de sănătatea românilor, iar pe de altă parte, de sănătatea economiei. Acesta a subliniat faptul că măsurile pe care guvernul le-a adoptat până în prezent încep să dea rezultate.

”Măsurile luate de guvernul României până acum încep să dea rezultate bune și anume: șomajul tehnic, forma de ajutorare a IMM-urilor și amânarea ratelor până la 9 luni. Vineri a fost ziua în care am făcut cele mai mari plăți. Am plătit pensii în avans. A fost dificil, dar am reușit”, a declarat ministrul Finanțelor.

Conform estimărilor ministrului Economiei, contracția economiei este în jur de 30- 40%. În plus, aproximările realizate până la finalul anului din punct de vedere al veniturilor bugetare arată o scădere de până la 20 miliarde de lei. Pe de altă parte, cheltuielile bugetare au crescut cu 12 miliarde de lei.

În acest sens, Florin Cîțu a menționat că ”scopul nostru nu este să creștem cheltuielile”.

Florin Cîțu a declarat că indiferent de situația economică a statului, sănătatea oamenilor rămâne obiectivul central.

”Sunt costuri pentru economie și apar probleme zilnic. Dar, astăzi, obiectivul principal este sănătatea românilor”, a spus ministrul Finanțelor.

De asemenea, ministrul Finanțelor a asigurat angajații din sistemul bugetar că nu trebuie să își facă griji pentru plata salariilor. Acestea vor fi virate la timp. În plus, acesta a adăugat că linia șomajului pentru bugetari nu se află printre direcțiile sale.

”Vreau ca oamenii din prima linie să știe că salariile vor fi plătite la timp. Din punctul meu de vedere, toată aparatura administrativă se află în prima linie. În plus, nu susțin linia de șomaj tehnic pentru bugetari„, a mai spus Cîțu.

Nu în ultimul rând, ministrul Finanțelor a făcut referire și la efectele pozitive ale pandemiei, în prezent.

”Digitalizarea ANAF a mers mult mai rapid decât în orice altă perioadă”, a declarat Florin Cîțu.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri