Medicii din spitalele din provincia Xinjiang, China vor provoca mamelor însărcinate în ultimele luni avorturi spontane pentru ca acestea să piardă sarcina. Măsura se aplică femeilor din cultura uigurilor, o populație vorbitoare de limba turcă, stabilită în parte de Vest a Chinei. Ca parte a „campaniei de purificare a populației de uiguri”, autoritățile din China urmează să ucidă și copiii uiguri nou-născuți, a declarat un doctor pentru Radio Free Asia (RFA), citat de Business Insider.

Hasiyet Abdulla, un medic uigur care a lucrat timp de 15 ani în spitale din Xinjiang și care acum locuiește în Turcia, a declarat pentru RFA că atunci când un copil uigur era așteptat să se nască într-o familie care avea deja doi sau trei copii sau care a avut un copil în ultimii trei ani, sarcina era întreruptă. Acest lucru se întâmpla chiar și atunci când pacienta se afla în luna a opta sau a noua de sarcină.

„Este o directivă care a fost comandată de conducerea statului, este o comandă ce a fost tipărită și distribuită în documentele oficiale. Spitalele primesc amenzi dacă nu se conformează, așa că, bineînțeles, se pune în aplicare acest lucru”, spune Hasiyet Abdulla.

De ce sunt uigurii supuși abuzurilor

Începând cu 2016, China a internat cel puțin un milion de uiguri în sute de lagăre special concepute pe care statul le denumește „centre de reeducare”, unde uigurii sunt nevoiți să-și abandoneze practicile religioase și culturale. Pentru că etnia lor este mai apropiată mai curând de Asia Centrală, decât de chinezii Han, uigurii, în marea lor majoritate musulmani suniți, sunt priviți ca posibili teoriști islamiști, scrie DW.

Un an mai târziu, parlamentul chinez a adoptat o lege care le interzice acestor descendenți ai culturii uigur să aibă mai mult de trei copii (pentru cetățenii care trăiesc în mediul urban) sau mai mult de doi, pentru persoanele acetor minorități etnice care sunt stabilite în mediul rural.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri