Japonia: Premierul Shinzo Abe a demisionat din motive de sănătate. In 2018, românii i-au cerut scuze premierului japonez

Premierul nipon Shinzo Abe a anunţat demisia din motive de sănătate, după şapte ani şi opt luni la conducerea executivului de la Tokyo. În 2018, românii i-au cerut scuze premierului japonez, după o "vizită lipsită de protocol și diplomație" în țara noastră.

''Am decis să demisionez din postul de prim-ministru'', a declarat Shinzo Abe, într-o conferinţă de presă în care a explicat că o boală cronică inflamatorie a intestinului, rectocolită hemoragică sau colită ulcerativă, a recidivat, potrivit Agerpres.

Abe a mai spus că a început să se simtă obosit de la jumătatea lunii iulie, iar în luna august s-a dus la spital în două rânduri. Anunţul demisiei survine la doar patru zile după ce Abe a devenit oficial cel mai longeviv premier, cu 2.799 de zile în fruntea guvernului.

Sute de români i-au transmis in 2018 mesaje în care i-au cerut scuze premierului japonez Shinzo Abe pentru primirea de care acesta a avut parte la prima sa vizită oficială în România, potrivit Digi24.

Totul în condiţiile în care Shinzo Abe nu a mai avut cu cine să se întâlnească la Guvern, după ce premierul Mihai Tudose şi-a dat demisia. Şi, cum s-a trezit cu un gol în programul oficial, s-a alăturat planurilor soţiei sale şi a vizitat Muzeul Satului, în loc să discute despre investiţii cu oficialii români.

Citeste si:
Guvernul japonez va oferi bani ”gratis” fiecărui rezident
Guvernul japonez va oferi...

Sursa foto: Drop of Light / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri