Veniturile fiscale ale Germaniei vor fi cu 36 miliarde de euro (42,47 miliarde de dolari) mai scăzute în următorii cinci ani, decât s-a previzionat în mai, în special din cauza modificărilor fiscale menite să ajute cea mai mare economie europeană să depăşească efectele crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), informează publicaţia financiară Handelsblatt, potrivit Reuters.

Citând calculele iniţiale pe baza estimărilor preliminare privind taxele, care ar urma să fie anunţate joi de ministrul de Finanţe Olaf Scholz, Handelsblatt informează că statul va primi anul viitor cu aproximativ zece miliarde de euro mai puţin decât se previziona anterior, scrie Agerpres.

Totuşi, după 2022, lucrurile vor începe să se îmbunătăţească, susţine publicaţia germană, citând surse guvernamentale.

Veniturile fiscale mai scăzute până la finalul lui 2024 sunt cauzate de modificările din domeniul fiscalităţii şi al beneficiilor, cum ar fi alocaţiile pentru copii, care vor creşte anul viitor. De asemenea, Guvernul de la Berlin va reduce impozitul pe vânzări.

Într-un interviu acordat luni Reuters, ministrul de Finanţe a declarat că că este nevoie de majorarea datoriilor pentru a susţine progresele înregistrate în redresarea economiei.

"Vedem că redresarea economiei se îmbunătăţeşte. Este un semn bun". Economia ar putea de asemenea reveni la nivelul de dinaintea crizei înainte de 2022 dacă redresarea este sprijinită în direcţia potrivită, a explicat Olaf Scholz. Prin urmare, ne gândim la datorii suplimentare în 2021 pentru a susţine redresarea economiei, a explicat oficialul german, fără a prezenta cifre exacte.

Economia germană, motorul Europei, a înregistrat în trimestrul al doilea o contracţie record de 9,7%, ca urmare a colapsului cheltuielilor de consum, investiţiilor companiilor şi exporturilor în cel mai grav moment al pandemiei.

Însă cele mai recente date economice au alimentat speranţele că prima economie a Europei înregistrează o revenire puternică. Încrederea şefilor de companii s-a îmbunătăţit peste aşteptări în luna august, în condiţiile în care, atât producţia industrială, cât şi serviciile, şi-au revenit. Cererea la export, în special din China, şi-a revenit în luna iunie, iar rezultatele unui sondaj realizat de institutul Ifo arată că producătorii se aşteaptă la creşterea comenzilor în următoarele trei luni.

Sursa foto: canadastock / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri