Ciocniri între poliție și migranți pe insula grecească Lesbos

Poliţia de pe insula greacă Lesbos a tras cu gaze lacrimogene asupra migranţilor care îi atacau cu pietre, în timpul unei manifestaţii în cadrul căreia au cerut adăpost după ce incendiile au distrus tabăra de refugiaţi Moria, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Sute de solicitanţi de azil şi-au exprimat furia după ce au petrecut ultimele patru nopţi în stradă, în condiţiile în care eforturile de a-i muta încă nu s-au concretizat.

Autorităţile insulei, care refuză să reconstruiască tabăra de refugiaţi, vor să-i transfere pe migranţi în sute de corturi pe care au început vineri să le instaleze de urgenţă într-o incintă din apropiere de port.

Peste 11.000 de persoane, printre care şi mii de copii, au rămas fără adăpost de patru zile. "Familiile vor fi prioritare, cu corturi prevăzute pentru şase persoane. Procesul de mutare începe astăzi", a declaratpentru France Presse purtătorul de cuvânt al Ministerului Imigraţiei, Alexandros Ragavas.

Tabăra de migranţi Moria de pe insula grecească Lesbos a fost evacuată după ce un incendiu s-a declanşat miercuri, în zori. Aproximativ 25 de pompieri s-au luptat cu flăcările în timp ce migranții au fost evacuați. Unii au suferit răni din cauza expunerii la fum, scrie BBC.

Incendiul s-a declanşat după ce 35 de persoane testate pozitiv pentru coronavirus au refuzat să fie transferate într-un centru de izolare, potrivit primarului micii localităţi Moria, Iannis Mastroyiannis, scrie Agerpres.

Citeste si:
"Război civil” între protestatarii Black Lives Matter și...
"Război civil” între...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri