CHINA | Peste 3.000 de oameni infectați cu o bacterie scăpată din laborator

Peste 3.000 de persoane s-au îmbolnăvit de bruceloză în nord-vestul Chinei după ce o bacterie a fost scăpată anul trecut dintr-un laborator al unei companii bio-farmaceutice care produce vaccinuri pentru animale, au anunţat vineri autorităţile chineze, potrivit G4Media.

Bruceloza este o boală transmisă de animale sau de produse de origine animală. În general, nu se transmite de la om la om, însă poate provoca febră, dureri articulare şi dureri de cap.

În total, 3.245 de persoane au fost testate pozitiv pentru această bacterie, cifră stabilită în urma testelor realizate după incident, potrivit autorităţilor sanitare din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, care au precizat că nu a fost depistat niciun caz de transmitere de la om la om.

Un laborator public din oraş a folosit în iulie-august 2019 un dezinfectant expirat pentru producţia de vaccinuri anti-bruceloză destinate animalelor, au anunţat autorităţile chineze.

În consecinţă, sterilizarea a fost incompletă şi bacteriile erau încă prezente în emisiile de gaze ale companiei – Uzina bio-farmaceutică din Lanzhou pentru creşterea animalelor.

Citeste si:
Exporturile de vin către China au fost blocate din cauza pandemiei...
Exporturile de vin către...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri