Un sud-coreean a fost împușcat de către Coreea de Nord în apele sale teritoriale

Soldații nord-coreeni au împuşcat mortal un sud-coreean care lucra pe o navă de pescuit şi care a ajuns în apele teritoriale ale Phenianului după ce a dispărut de la bordul vasului cu care naviga. Trupul bărbatului a fost incinerat apoi, a anunţat Ministerul Apărării de la Seul, calificând acest act ca „scandalos”. Comandantul trupelor americane staționate în Coreea de Sud afirmă că Nordul a ordonat împușcarea oricărui intrus, pentru a preveni riscul unei infecții cu coronavirus, scrie Digi24.

Bărbatul de 47 de ani se afla la bordul unei nave care naviga în apropierea insulei Yeonpyeong de la graniţa de vest, a precizat Ministerul Apărării din Coreea de Sud într-un comunicat preluat de France Presse.

După analiza informaţiilor, armata sud-coreeană „a confirmat” că Nordul „a împuşcat un cetăţean sud-coreean găsit în apele teritoriale ale Coreii de Nord şi i-a incinerat corpul”.

„Avertizăm solemn Coreea de Nord că toate responsabilităţile legate de acest incident îi revin”, a adăugat armata.

Nu este încă clar de ce acest funcţionar a ajuns în apă. Mass-media a relatat că încălţămintea sa a fost găsită la bordul navei de patrulare, sugerând că el ar fi vrut să dezerteze. Coreea de Nord şi-a închis graniţele la sfârşitul lunii ianuarie, când epidemia exploda în China, impunând restricţii drastice populaţiei sale, mai ales izolarea strictă a mii de persoane.

Citeste si:
LG a lansat un televizor rulabil care costă cât un apartament
LG a lansat un televizor...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri