Soldații nord-coreeni au împuşcat mortal un sud-coreean care lucra pe o navă de pescuit şi care a ajuns în apele teritoriale ale Phenianului după ce a dispărut de la bordul vasului cu care naviga. Trupul bărbatului a fost incinerat apoi, a anunţat Ministerul Apărării de la Seul, calificând acest act ca „scandalos”. Comandantul trupelor americane staționate în Coreea de Sud afirmă că Nordul a ordonat împușcarea oricărui intrus, pentru a preveni riscul unei infecții cu coronavirus, scrie Digi24.

Bărbatul de 47 de ani se afla la bordul unei nave care naviga în apropierea insulei Yeonpyeong de la graniţa de vest, a precizat Ministerul Apărării din Coreea de Sud într-un comunicat preluat de France Presse.

După analiza informaţiilor, armata sud-coreeană „a confirmat” că Nordul „a împuşcat un cetăţean sud-coreean găsit în apele teritoriale ale Coreii de Nord şi i-a incinerat corpul”.

„Avertizăm solemn Coreea de Nord că toate responsabilităţile legate de acest incident îi revin”, a adăugat armata.

Nu este încă clar de ce acest funcţionar a ajuns în apă. Mass-media a relatat că încălţămintea sa a fost găsită la bordul navei de patrulare, sugerând că el ar fi vrut să dezerteze. Coreea de Nord şi-a închis graniţele la sfârşitul lunii ianuarie, când epidemia exploda în China, impunând restricţii drastice populaţiei sale, mai ales izolarea strictă a mii de persoane.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri