Dezvoltatorul de software de securitate cibernetică John McAfee a fost arestat în Spania şi urmează să fie extrădat în Statele Unite, fiind acuzat de evaziune fiscală şi de reclamă falsă la criptomonede.

Atât Comisia pentru Bursă şi Titluri de Valoare (SEC), cât şi Departamentul de Justiţie din SUA au anunţat luni că au deschis dosare pe numele său. Departamentul de Justiţie intenţionează să îl trimită în judecată pe John McAfee, în vârstă de 75 de ani, pentru evaziune fiscală şi nedeclararea intenţionată a veniturilor pentru perioada 2014-2018, în timp ce SEC îl acuză că a recomandat anumite criptomonede pe contul său de Twitter fără a dezvălui că era plătit cu milioane de dolari să facă asta, potrivit Agerpres.

Bodyguardul lui John McAfee a fost la rândul său inculpat pentru rolul jucat în această schemă. John McAfee riscă mai mulţi ani de închisoare dacă va fi condamnat. Acuzaţiile legate de ilegalităţile fiscale datează din iunie, însă abia acum au fost făcute publice.

John McAfee a fondat compania omonimă de software antivirus în anii '80, dar s-a retras din ea în anii '90. În 2012, a ajuns în atenţia media din întreaga lume când a fost căutat de oamenii legii după moartea unui vecin al său din Belize.

După ce a scăpat fugind prin junglă, s-a întors în SUA şi s-a înregistrat candidat la alegerile prezidenţiale din 2016. În acest an, McAfee s-a înscris din nou în cursă, dar şi-a oprit campania în martie.

Sursa foto: Wikimedia Commons

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri