Președintele Donald Trump a primit un „cocktail” de anticorpi monoclonali cu dublu rol - de reducere a intensității simptomelor și de micșorare a încărcăturii virale a pacientului. Medicamentul primit de Trump nu este încă disponibil publicului larg, însă utilizarea lui ar putea fi esențială în tratarea cazurilor grave de COVID-19. Folosirea lui ar putea să înceapă și în România, însă ea este împiedicată de birocrație - medicii români nu au aprobarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru a începe studiile clinice, scrie Digi24.

„Este o combinație de doi anticorpi monoclonali care țintesc, practic, proteina de suprafață a virusului, acea proteină prin care virusul se atașează de celula țintă și prin intermediul căreia intră în interiorul celulei. Acești doi anticorpi monoclonali sunt selectați din serurile pacientului, din sângele pacienților care au avut această infecție și, ulterior, replicați, recombinați pe șoareci care au același tip de răspuns imun ca omul”, a explicat dr. Valeriu Gheorghiță, medic infecționist la Spitalul Militar Central.

Medicul a mai spus și că acești anticorpi monoclonali au un rol atât pentru prevenție, cât și pentru terapie.

”În plus, beneficiile din studiile de fază 1 și 2 sunt legate de scăderea încărcăturii virale a pacientului, deci, practic, reduce cantitatea de virus din organism, lucru care este direct dependent de pronostic. S-a observat că un pacient care are o încărcătură virală mare are un risc mai mare de a dezvolta o formă severă, ori aici e un beneficiu important. Al doilea lucru ar fi legat de reducerea intensității simptomatologiei”, a adăugat medicul.

Acești anticorpi din studiile făcute pe cei 275 de pacienți au un profil de siguranță foarte bun și, probabil că vor reprezenta, în momentul de față, o soluție de viitor pentru tratamentul acestei infecții, compania farmaceutică fiind Regeneron.

Vezi și: Dr. Adrian Marinescu: Probabil avem de 10 ori mai mulți infectați decât cei raportați zilnic

Tratamentul cu anticorpi care i-a fost administrat lui Donald Trump există și în România, la Institutul Matei Balș din București, însă medicii români nu îl pot folosi încă pentru că nu au aprobarea Agenției Naționale a Medicamentului.

În lipsa aprobărilor de la Agenția Națională a Medicamentului, studiile clinice pe pacienţi nu pot începe. Tratamentul revoluţionar tratează cauza bolii şi ar putea fi autorizat în curând de autoritățile americane.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri