Creativitatea este elementul cheie al omenirii, iar bancurile sau glumele cu noul coronavirus nu au întârziat să apară. Este și cazul unui desert din Praga, care imită forma microscopică a coronavirusului. Odată ce valul al doilea al pandemiei s-a înrădăcinat în Europa, iar starea de urgență a fost reintrodusă în multe orașe, rezidenții cehi s-au gândit la o modalitate de a îndulci puțin amarul COVID-19, potrivit Forbes.com.

Cafeneaua Black Madonna, din centrul istoric al capitalei Praga, aflată pe strada Celetná, a început să comercializeze un desert care imită perfect noul coronavirus. Prăjitura este expusă elegant în vitrină, în spatele unui card de identificare, pe care e notat simplu VIRUS.

Prăjitura învelită în ciocolată, cu umplutură de fistic și zmeură are dimensiunea unei mingi de tenis, fiind decorată cu ”vârfuri”, realizate din ciocolată albă și zmeură uscată.

Olga Budnik, creatorul desertului, a declarat că s-a inspirat de la o poză a noului virus, vehiculată pe Internet. Ulterior, s-a gândit cum ar putea reda întocmai forma acestuia și ce ingrediente ar trebui să folosească pentru ca desertul să fie unul delicios.

Cofetarul a mărturisit că a venit cu această idee cu scopul de a atrage cât mai mulți cumpărători în cafenea, deoarece perioadele repetate de lockdown au adus localul în pragul colapsului.

În perioade normale, cafeneaua, construită în 1911 de către arhitectul modernist Josef Gočár, ar fi fost plină de turiști locali și străini. Clădirea în care se află cafeneaua găzduiește inclusiv Muzeul Ceh al Cubismului.

Însă cofetarul susține că nu se aștepta la un asemenea succes al desertului, care a triplat vânzările cafenelei. În plus, în prezent, pe pagina de Facebook a cafenelei este menționat faptul că e necesară o comandă în prealabil pentru a putea mânca ”noul coronavirus”.

Mânată de succesul creației, Olga a dezvăluit că, în curând, va crea și vaccinul anti-COVID-19, care va avea gust de citrice și lichior și va conține mult lime și puțin alcool.

Sursa foto: www.forbes.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri