Update Coronavirus 28 aprilie | Un deținut din penitenciarul Deva a fost infectat cu noul virus

Un deţinut aflat în custodia Penitenciarului Deva a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

"Astăzi (...) o persoană privată de libertate aflată în custodia Penitenciarului Deva a fost confirmată pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Pentru certitudine, se va proceda la o retestare, administraţia locului de deţinere implementând recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara", menţionează ANP, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, deţinutul confirmat pozitiv cu COVID-19 este asimptomatic şi de la momentul încarcerării în Penitenciarul Deva a fost cazat separat de restul efectivului, conform metodologiei aplicate de sistemul penitenciar în acest context epidemiologic.

"Poliţiştii de penitenciare care au interacţionat cu persoana privată de libertate confirmată au purtat, permanent, echipament de protecţie (mască, mănuşi). Preventiv, se intensifică activităţile de dezinfectare a spaţiilor. (...) Ancheta epidemiologică este în curs", precizează ANP.

Bilanț Coronavirus 28 aprilie

Până astăzi, 28 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.616 cazuri de persoane infectate cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.404 au fost declarate vindecate și externate.

Citeste si:
Romania, condamnata la CEDO pentru refuzul scolarizarii unui detinut
Romania, condamnata la CEDO...

Totodată, până acum, 650 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-1, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 277 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri