Țara Galilor va intra într-un scurt lockdown, începând cu 23 octombrie, de la ora 18:00, până la data 9 noiembrie. În aceste două săptămâni, oamenii vor sta în case, iar restaurantele, pub-urile și magazinele neesențiale vor fi închise, potrivit BBC.

Școlile primare se vor deschide la jumătatea perioadei de carantină, dar numai copiii de 7 sau 8 ani se vor putea întoarce în bănci. Universitățile, de asemenea, vor funcționa în regim online.

Adunările cu persoane care nu locuiesc în aceeași casă vor fi interzise atât în interior, cât și în exterior. De asemenea, Halloween-ul și Bonfire Night vor fi și ele interzise. În plus, întâlnirile de business, centrele comunitare, librăriile sau centrele de reciclare se vor închide.

Se vor putea organiza izolat înmormântări sau nunți.

Anunțul a venit la scurtă vreme după înregistrarea unui număr foarte mare de cazuri de coronavirus și anume, 4.127 de infectări în perioada 9-15 octombrie.

Primul-ministru Mark Drakeford a spus că perioada de carantină va fi ”scurtă, ascuțită, un șoc pentru a reduce răspândirea virusului”. În acest sens, guvernul a furnizat un sprijin financiar de aproximativ 300 de lire sterline pentru afacerile din regiune.

Care sunt principalele reguli

Principalele reguli ce trebuie respectate sunt aceleași ca în luna martie, după cum urmează:

  • oamenii vor sta în case, putând ieși doar pentru motive bine întemeiate și exerciții fizice,
  • oamenii vor lucra de acasă, acolo unde se poate,
  • vizitele între rude sau prieteni sunt interzise, cu excepția îngrijirii persoanelor în vârstă.
  • cafenelele, restaurantele și fast-food-urile vor funcționa în regim take-away,
  • hoteluri și saloanele de înfrumusețare vor fi închise.

Potrivit premierului, aceasta este ”cea mai sigură cale de a recâștiga controlul și de a evita o infectare în masă”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri