Restricţiile impuse din cauza pandemiei au provocat violenţe în capitala Poloniei, unde mii de oameni au ieşit în stradă împotriva guvernului. Unii dintre ei s-au luat la bătaie cu forţele de ordine şi au ajuns în arest. Toate acestea chiar în ziua în care în Polonia au fost raportate peste 13.000 de noi infectări. Printre cei bolnavi este şi preşedintele ţării, care a anunţat că a intrat în autoizolare şi că se simte bine.

Oamenii au ieşit în stradă nemulțumiți de noile restricţii impuse de guvern. Au participat la proteste antreprenori, fani din fotbal şi oponenţi ai vaccinului împotriva Covid, relatează Agerpres.

Protestatar: "Sunt antreprenor şi în ultimele şapte luni nu mi-am putut conduce afacerea. Mulţi dintre colegii mei, şi ei tot antreprenori, au renunţat la afaceri şi au pierdut tot ce aveau".

Protestatar: "E vorba pur şi simplu de un atac la adresa polonezilor şi cu asta basta! E un atac evident împotriva polonezilor din partea întregului guvern. Mulţi oameni spun că poţi dansa altădată, că poţi merge altădată la cinematograf, dar nu e vorba doar despre industria divertismentului, e vorba de nişte locuri de muncă".

Polonia este a 29-a ţară la numărul de cazuri de coronavirus: 241.000. Au fost peste 13.000 doar la ultima raportare pe 24 de ore, într-o zi neagră în care s-a înregistrat un număr record de decese: 179. Cu toate astea, oamenii sunt nemulţumiţi şi acuză Guvernul că blochează economia ţării. Protestele pot înmulţi numărul de cazuri în condiţiile în care mulţi participanţi nu purtau măşti.

Sursa foto: William.Vaccaro / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri