Dacă preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, ar încerca să fie reales într-o ţară din Uniunea Europeană, nu ar avea aproape nicio şansă, arată un sondaj publicat miercuri de cercetători din Germania. Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, ar întruni în statele europene circa 45% din voturi, arată studiul respectiv, citat de dpa și preluat de Agerpres.

Conform studiului realizat de Fundaţia Bertelsmann, circa 38% din cetăţenii UE nu ar vota pentru niciunul din cei doi candidaţi americani, dacă ar avea acest drept.

Rezultatele diferă de la o ţară la alta. Polonia este singura unde Trump ar fi votat de mai mulţi alegători decât Biden - cei doi ar obţine 38%, respectiv 30%.

Polonezii doresc o relaţie mai apropiată cu americanii din motive istorice, apreciază autoarea studiului, Isabell Hoffmann. Circa 77% din polonezi consideră că democraţia din SUA funcţionează bine, în timp ce 51% din toţi europenii chestionaţi apreciază că a eşuat.

Totuşi, Statele Unite sunt mult mai bine cotate ca partener decât China, arată sondajul.

'Patru ani de guvernare a lui Trump au lăsat urme asupra cetăţenilor UE. Aceştia recunosc importanţa relaţiei transatlantice, dar sunt categorici în aprecierea a ceea ce o menţine', a declarat Hoffmann.

Sondajul a fost realizat în intervalul 9 iulie - 28 septembrie, pe un eşantion de 13.808 de persoane din toate statele membre ale Uniunii Europene, şi are o marjă de eroare de +/-1%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri