Mii de oameni au fugit din Paris, după introducerea carantinei. Gările și autogările, ticsite de oameni

Franța a intrat din nou în carantină începând de vineri. De teama noii izolări, locuitorii Capitalei s-au îngrămădit către mijloacele de transport pentru a ieși din oraș, scrie Digi24.

Parizienii speră că în zonele de la țară pot suporta mai ușor al doilea lockdown impus în țară, pentru a limita și stopa răspândirea alarmantă a infecțiilor cu coronavirus. Aglomerație a fost și pe drumurile din Paris, unde oamenii au stat ore își șir în trafic pentru a putea ieși din oraș.

Am decis că trebuie să reintrăm începând de vineri în izolarea care a stopat virusul. Măsura este valabilă pentru întreg teritoriul naţional”, a declarat Emmanuel Macron, conform Agerpres.

Oamenilor li se va permite în continuare să meargă la muncă dacă angajatorul va considera că este imposibil să lucreze de acasă şi, o diferenţă faţă de precedenta izolare din martie, cele mai multe şcoli vor rămâne deschise.

Barurile, restaurantele şi magazinele neesenţiale vor fi închise în Franţa începând de vineri în cadrul noului „lockdown”, a precizat șeful statului francez.

Citeste si:
Blue Air transferă zborurile din Paris pe aeroportul Charles de Gaulle
Blue Air transferă zborurile...

Sursa video: Youtube/ AFP News

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri