Un mini-tsunami a lovit insula Samos din Marea Egee. Viitura a lovit casele mai multor oameni

Un "mini-tsunami" s-a produs pe insula greacă Samos din Mareea Egee şi pagube materiale au fost semnalate la nivelul mai multor clădiri locale în urma unui seism cu magnitudinea 6,7 care a lovit această regiune, potrivit postului public de televiziune din Grecia, Ert, informează AFP, citat de Agerpres.

Seismul produs în largul insulei greceşti Samos şi în proximitatea oraşului turc Izmir, puternic lovit la rândul său de acest cutremur de pământ, a provocat prăbuşirea zidurilor mai multor case, dar şi inundaţii în portul din Samos, potrivit imaginilor difuzate de postul Ert.

Potrivit Reuters, Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a precizat pe Twitter că şase clădiri s-au prăbuşit în două districte ale provinciei Izmir.

El a mai spus că nu au fost raportate victime omeneşti în niciuna din celelalte şase provincii turce în care seismul a fost resimţit, dar că mai multe clădiri prezintă mici crăpături la nivelul faţadelor lor.

Citeste si:
Bilanțul deceselor în urma cutremurului din vestul Turciei a ajuns...
Bilanțul deceselor în urma...

Reamintim că un cutremur puternic s-a resimțit vineri coasta Mării Egee a Turciei, la nord de insula greacă Samos. Seismul a fost atât de puternic încât s-a resimțit și în Grecia, acolo unde s-au prăbușit mai multe clădiri.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri