Turcia, un nou bilanț dramatic după cutremurul din Marea Egee

Cel puţin 49 de persoane au murit după ce un cutremur puternic a lovit vineri vestul Turciei, a anunţat preşedintele Recep Tayyip Erdogan, adăugând că până la 103 supravieţuitori au fost scoşi de sub clădirile prăbuşite, relatează sâmbătă Reuters, citat de Agerpres.

Un total de 885 de persoane au fost spitalizate, dintre care 667 au fost deja externate, a declarat Erdogan în oraşul Izmir,al treilea cel mai mare din Turcia şi unde un cutremur cu magnitudinea de 6,6 a distrus aproape 20 clădiri şi a declanşat un tsunami.

Au fost amenajate aproximativ 3.000 de corturi, în timp ce cămine studenţeşti sunt pregătite să găzduiască localnici care trebuie să stea departe de clădirile avariate, a precizat Erdogan.

Preşedintele turc le-a mulţumit liderilor mondiali pentru mesajele de solidaritate, adăugând că peste 90 de ţări au transmis condoleanţe.

Cutremurul a fost atât de puternic, încât s-a resimţit la Istanbul şi Atena. Seismul a cauzat şi un „minitusnami”, în urma căruia au fost inundate casele mai multor oameni din Insula Samos.

Citeste si:
Bilanțul deceselor în urma cutremurului din vestul Turciei a ajuns...
Bilanțul deceselor în urma...

Sursa foto: Captură video/ YouTube

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri