Turcia a fost zguduită de două cutremure devastatoare pe 6 februarie, care au provocat mari distrugeri în 10 provincii, iar numărul victimelor a trecut de mult de pragul de 23.000 de decedați. Una dintre cele mai afectate regiuni a fost Hatay, aflată foarte aproape de epicentru, dar într-un oraș din această regiune nu a căzut nicio clădire și nu s-a pierdut nicio viață.

Ökkes Elmasoğlu (foto centru), primarul orașului Erzin din Hatay, care are o populație de 42.000 de locuitori și se află la 110 kilometri de orașul Hatay, a declarat pentru TV5 Turcia că nicio clădire nu a căzut, iar nicio viață nu s-a pierdut.

Care a fost cheia supraviețuirii oamenilor și clădirilor din Erzin?

Primarul Erzinului spune că, în pofida cutremurelor devastatoare, din fericire, nu au avut nicio pierdere de vieți omenești, nu au fost răniți. Iar asta s-a datorat în cea mai mare parte faptului că a fost extrem de strict cu modul în care s-a construit în oraș.

În mandatul meu, nu am permis în niciun fel construcțiile ilegale. Uneori s-au supărat pe mine ca primar, îmi spuneau că «ești într-o altă țară decât noi»”, a povestit primarul din Erzin.

Acesta a continuat spunând că, la doar trei luni după ce a fost ales primar a declarat o clădire a unor rude îndepărtate ilegală. S-au supărat pe el și i-au spus că este o pedeapsă ceea ce face el. Acesta le-a replicat că nu are ce să le facă, deoarece era o construcție ilegală.

Potrivit lui Ökkes Elmasoğlu, exista o practică de autorizare a construcțiilor ilegale înainte, iar mulți mergeau la vechii primari și primeau acceptul lor.

Trebuie să schimbăm percepția cetățenilor noștri. Adică, sute de oameni veneau de fiecare dată. Pentru că așa s-a întâmplat înainte în politică, dar acum a dispărut această practică. Eu le spun că nu pot face nimic.

Îmi este imposibil să tolerez astfel de practici în vreun fel. Când apar situații ce acest fel, le spun deschis că vor trebui să facă tot ce este necesar pentru construi legal și încerc să nu amestec politica cu asta”, a mai povestit primarul din Erzin.

Clădirile din Turcia sunt mai slab calitative decât cele din România

Într-un interviu recent acordat wall-street.ro, Dragoș Vlagali, directorul comercial a companiei de materiale de construcții BAUINDUSTRY DC spune că România stă, totuși, mai bine decât Turcia în ceea ce privește calitatea fondului construit, iar ceea ce s-a întâmplat la cutremur este o dovadă că nici clădirile noi nu pot oferi protecție locuitorilor lor, dacă nu sunt construite corespunzător.

Îmi pare nespus de rău pentru ce s-a întâmplat în Turcia, pentru că este un loc drag. În ultimii ani mi-am petrecut foarte multe vacanțe acolo. Este o destinație preferată, dar ceea ce s-a întâmplat ne arată că nu s-au respectat standardele de calitate în construcție. Chiar și cu toate riscurile care sunt la noi, pot spune că România stă mai bine decât Turcia la acest capitol”, a subliniat Dragoș Vlagali.

Sursa foto: Ökkes Elmasoğlu / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri