Suedia a limitat la maximum opt numărul de persoane care stau împreună la mese în cafenele și restaurante, pe fondul unei creșteri accentuate a infecțiilor cu coronavirus, scrie Digi24.

Autoritățile recomandă noi măsuri restrictive, după ce numărul de cazuri noi de COVID-19 a crescut. Premierul suedez, Stefan Löfven, a afirmat că "există o situație gravă" în țară.

„Avem o situație foarte gravă”, a avertizat Stefan Löfven, spunând că virusul „merge în direcția greșită”. Suedia a raportat 31 de decese Covid-19, ajungând la un număr total de morți de 5.969

Până acum, Suedia nu a impus niciodată un lockdown la nivel național, fiind una dintre puținele țări ale lumii care a tratat diferit pandemia de coronavirus.

Premierul suedez a recomandat, de asemenea, să lucreze de acasă, dacă este posibil și să evite transportul public, în special pentru trei regiuni: Halland, Örebro și Jönköping, unde lucrurile sunt mai grave. Noile măsuri sunt la nivel de recomandare, fără a fi impuse.

Directorul Agenției de Sănătate Publică din Suedia, Johan Carlson, a declarat că speră că oamenii vor colabora pentru a opri răspândirea virusului. El i-a avertizat pe suedezi că „avem o iarnă lungă și dură în fața noastră”.

Peste 134.000 de persoane au fost infectate în țara scandinavă de la începutul pandemiei. Luna trecută, autoritățile sanitare au cerut suedezilor peste 70 de ani și altor persoane din categoriile de risc să nu mai rămână izolați, întrucât autoizolarea i-a afectat foarte mult, în special pe vârstnici.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri