Câte planete pe care s-ar putea locui crede NASA că există în galaxia noastră

Agenția Națională Spațială Americană(NASA) precizează că în galaxia noastră există peste 300 de milioane de planete potențial locuibile.

Înainte de a rămâne fără combustibil, telescopul spațial Kepler trimis de către Agenția Națională Spațială Americantă a petrecut nouă ani într-o misiune a cărui scop a fost vânătoarea de exoplanete. Acestea sunt planete care își au orbita în jurul unei alte stele decât Soarele sau se mișcă liber prin galaxie.

Kepler a identificat mai multe astfel de exoplanete, iar în urma unor analize făcute de către oamenii de știință din întreaga lume și publicate în The Astronomical Journal, s-a ajuns la concluzia că există aproximativ 300 de milioane de planete potențial locuibile în galaxia noastră, planete capabile să susțină apa la suprafața lor, conform CNN.com.

Nasa este de părere că ar exista mult mai multe astfel de planete, iar unele dintre ele ar putea fi suficient de aproape de sistemul nostru solar pentru a fi considerate ”vecini interstelari”, cea mai apropiată fiind la 20 de ani lumină distanță.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri