Cât costă cea mai scumpă mască de protecție din lume

Când pandemia a izbucnit în 2020, Isaac Levy, owner și co-fondator al unei bijuterii, s-a aflat în poziția oricărui alt antreprenor și anume, ce ar putea face el pentru a-și menține afacerea pe linia de plutire? Yvel, una dintre cele mai cunoscute bijuterii israeliene, faimoasă pentru piesele sale confecționate din perle baroce, are o echipă de 150 de angajați în Israel și Statele Unite, 90% dintre aceștia fiind imigranți din 23 de țări, potrivit Forbes.com.

În călătoriile sale prin State, în încercarea de a găsi soluții pentru afacerea sa, un prieten de-ai săi, un om de afaceri chinez, a venit cu ideea confecționării unei măști de protecție unice, realizată cu bijuterii.

Prietenul și ulterior, clientul lui Levy, care a dorit să își păstreze anonimitatea, a avut trei cerințe pentru masca respectivă:

  • trebuie să fie în conformitate cu normele emise de OMS,
  • trebuie să fie livrată înainte de 31 decembrie,
  • trebuie să fie cea mai scumpă mască de protecție din lume.

Levy a declarat că ultima cerință a fost cel mai ușor de îndeplinit. Celelalte două au fost o provocare. O altă provocare a mai fost dată și de confecționarea unei măști de protecție din bijuterii, care să fie și confortabil de purtat.

Citeste si:
Un fost diplomat si-a transformat pasiunea pentru bijuterii in afacere
A lucrat in diplomatie si a...

Cu 25 de oameni din echipa sa, Levy s-a apucat de treabă. Trei luni a durat realizarea proiectului. Rezultatul? O mască de protecție perfect funcțională, în valoare de 1,5 milioane de dolari.

Masca este confecționată din 250 de grame de aur de 18 carate și este împodobită cu 3.608 diamante naturale, negre și albe, cu o greutate totală de 210 carate. De asemenea, aceasta cântărește aproximativ 255 de grame (nouă uncii).

Sursa Video: www.yvel.com

În prezent, masca se află în curs de livrare.

Citeste si:
Ce spune Papa Francisc despre cei care refuză să poarte masca de...
Ce spune Papa Francisc despre...

Levy a numit un miracol de Hanukah ceea ce i s-a întâmplat, deoarece a reușit să își plătească angajații din companie. Israelul plătește 50% din salariile, însă acest proiect a venit ca un cadou pentru compania sa.

Levy nu știe dacă persoana în cauză chiar va purta masca.

”Acesta este, mai degrabă, un colecționar al obiectelor de artă. Poate îl va folosi sau poate o va vinde ca pe celelalte obiecte pe care le deține”, a declarat Levy.

Citeste si:
Un diamant violet-roz foarte rar, estimat la 38 mil. dolari, scos...
Un diamant violet-roz foarte...

Sursa foto: www.forbes.com/Yvel

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri