Încă o țară UE anunță testarea în masă: Câteva minute de testare pot preveni mai multe săptămâni de carantină pentru întreaga ţară

Testarea în masă pentru noul tip de coronavirus se va desfăşura în Austria în două etape, în decembrie şi în ianuarie, pentru a preveni impunerea altor perioade de carantină, a anunţat guvernul austriac, informează dpa.

"Câteva minute de testare pot preveni mai multe săptămâni de carantină pentru întreaga ţară", a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz, potrivit unui comunicat. "Vom putea identifica rapid un număr mare de persoane contaminate şi vom putea să rupem lanţul infectărilor", a adăugat el.

Şapte milioane de teste antigen care permit aflarea rezultatului în câteva minute au fost comandate de Austria, ţară cu 8,9 milioane de locuitori, conform Agerpres.ro.

Testarea va începe cu profesorii şi educatorii, pe 5 şi 6 decembrie, când în Austria ar urma să se încheie a doua perioadă de carantină. Apoi vor fi testaţi ofiţerii de poliţie, după care va urma o fază de testare voluntară a întregii populaţii.

Citeste si:
Noul aeroport din Berlin închide un terminal, la câteva luni de la...
Noul aeroport din Berlin îşi...
Sursa foto: dokurose / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri