Un nou test de depistare a maladiei COVID-19 şi a anticorpilor, care măsoară nu doar prezenţa anticorpilor produşi de organismul uman după expunerea la noul coronavirus, ci şi nivelul de protecţie asigurat de aceştia, a fost aprobat în Statele Unite, informează DPA.

Testul, care a primit autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, măsoară numărul anticorpilor neutralizanţi pe care sistemul imunitar îi produce după expunerea la SARS-CoV-2, relatează CNBC, conform Agerpres.ro.

În timp ce alte teste precedente măsoară doar nivelurile de anticorpi, noul test cuantifică acei anticorpi care atacă două secvenţe specifice din structura genetică a noului coronavirus.

Acest test de nouă generaţie, denumit Covid-SeroKlir, a fost dezvoltat de Kantaro Biosciences LLC, un joint-venture între Mount Sinai Health System şi un start-up specializat în diagnosticare, RenalytixAI. Kitul de testare este fabricat în parteneriat cu Bio-Techne Corporation.

Primele teste din acest domeniu furnizau doar răspunsuri de tip "da" şi "nu" - pozitiv sau negativ. Alte teste mai recente, aprobate de FDA în vara anului 2020, evidenţiază anumite concentraţii de anticorpi, precizează CNBC. Noul test măsoară nivelul de anticorpi care neutralizează SARS-CoV-2, virusul care declanşează maladia COVID-19.

Testul aprobat miercuri de FDA prezintă o sensibilitate de 98,8% şi o specificitate de 99,6% în detectarea anticorpilor COVID-19 ce atacă două secvenţe-cheie din structura noului coronavirus. "Acest lucru înseamnă că 98,8% dintre toate diagnosticele pozitive sunt exacte şi că 99,6% dintre toate diagnosticele negative sunt corecte", au explicat jurnaliştii de la CNBC.

Deşi acesta nu este primul test care măsoară nivelurile de anticorpi, el este cel mai exact de până acum.

Testul oferă medicilor mai multe informaţii despre noul patogen care a infectat peste 60 de milioane de persoane în lume şi a ucis peste 1,4 milioane de oameni la nivel mondial - din care 261.223 de victime au fost raportate doar în Statele Unite.

Noul test ar putea fi util şi în procesul de dezvoltare a vaccinurilor, a declarat medicul Amesh Adalja de la Centrul Universitar Johns Hopkins pentru Siguranţă Medicală, care nu a participat însă la acest proiect, întrucât depistarea concentraţiei de anticorpi care sunt în continuare prezenţi în organism după o anumită perioadă de timp îi va ajuta pe medici să stabilească momentul în care o persoană are nevoie să primească doza de rapel.

Oricât de promiţător ar fi, noul test nu oferă însă un răspuns definitiv la întrebările despre imunitate, au avertizat mai mulţi experţi din domeniul sănătăţii, în special la cele legate de imunitatea faţă de noul coronavirus, un patogen care nu şi-a dezvăluit deocamdată cele mai ascunse dintre secretele sale.

Sursa foto: dokurose / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri