STUDIU COVID-19: Anticorpii dispar rapid după infectare

Cercetătorii au descoperit că nivelul de protecție al anticorpilor produși în urma infecției cu noul coronavirus este unul foarte redus. Anticorpii sunt un important element al sistemului imunitar și împiedică virusul să mai ajungă în celulele corpului, scrie BBC.

Colegiul Imperial din Londra a descoperit că mai multe persoane testate pozitiv cu noul coronavirus au rămas fără anticorpi din iunie până în septembrie, într-un procent de 26%. În acest sens, pericolul reinfectării este iminent.

Știrea vine după ce Oficiul Național de Statistică din Londra a demonstrat că decesele din Marea Britanie au crescut cu până la 60% în săptămâna cu 16 octombrie.

În cadrul studiului, mai mult de 350.000 de persoane și-au făcut un test de anticorpi COVID-19. În prima rundă a studiului, în jurul începutului de lună iulie, 60 de oameni dintr-o mie aveau anticorpi detectabili. În cea de-a doua rundă a testărilor, în septembrie, doar 44 dintre cei 1.000 testați mai avea anticorpi. Astfel, mai mult de un sfert dintre persoanele participante la studiu erau expuși unei noi infectări.

Studiul a mai arătat că cei predispuși pierderii anticorpilor sunt persoanele de peste 65 de ani, dar și cei cu simptome ușoare ale bolii.

Citeste si:
Anticorpi împotriva COVID-19, descoperiţi la un nou-născut
Anticorpi împotriva COVID-19,...

În afară de COVID-19, mai sunt încă patru coronavirusuri umane, care provoacă multiple infectări. Acestea sunt caracterizate de simptome asemenea răcelilor, iar oamenii se pot reinfecta în decursul a șase sau 12 luni.

Sunt câțiva oameni care manifestă forme severe. Doi din trei oameni testați sunt, de cele mai multe ori, asimptomatici în ceea ce privește coromavirusul.

Cercetătorii spun că nu își pierd încrederea în apariția unui vaccin, care se va dovedi mult mai utilă decât infectarea propriu-zisă cu noul coronavirus. Acest lucru este întărit și de faptul că guvernele nu au avut o imagine clară a imunizării popoarelor după primul val. Prin urmare, un vaccin ar limita răspândirea noului virus, iar unele persoane vor fi nevoite să își administreze chiar și două doze.

Citeste si:
Studiu: Chiar și cu mască, vorbitul la distanță mică poate duce la...
Studiu: Chiar și cu mască,...

Sursa foto: Pixabay


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri