Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates a declarat că următoarele următoarele 4 până la 6 luni ar putea fi cele mai grave din pandemie. Potrivit acestuia, purtarea măștii ar putea reduce numărul mare de decese.

“Din păcate, următoarele 4 până la 6 luni ar putea fi cele mai grave din pandemie. Previziunea IHME (Institute for Health Metrics and Evaluation) estimează peste două sute de mii de decese suplimentare. Dacă am respecta regulile în ceea ce privește purtarea măștilor și regulile de distanțare, am putea evita un procent mare din aceste decese. Deci, pe termen scurt veștile sunt proaste”, a declarat Bill Gates într-un interviu acordat CNN.

Acesta a afirmat că a crezut că Statele Unite se vor descurca mai bine.

“În general, când am făcut prognoza în 2015, am vorbit despre un număr potențial de decese mult mai mare. Acest virus ar putea fi mai fatal decât este. Nu suntem încă în cel mai rău scenariu. Dar ceea ce m-a surprins este impactul economic din SUA și din întreaga lume, deoarece a fost mult mai mare decât prognozele pe care le-am făcut acum cinci ani”, a explicat Gates.

SUA este una dintre țările cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, la 10 decembrie 2020, numărul de decese în rândul americanilor răpuși de COVID-19 a ajuns la 291.754, depășind numărul de 291.557 de americani morți în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri