Comisia Europeană recomandă reluarea ”călătoriilor esențiale” cu Marea Britanie

Comisia Europeană le-a recomandat statelor membre ale UE să faciliteze reluarea traficului cu Regatul Unit pentru "călătoriile esenţiale" şi pentru "evitarea întreruperilor lanţului de aprovizionare", relatează Agerpres.

Recomandarea, care îşi propune să permită unui număr de mii de cetăţeni din UE şi din Regatul Unit să se întoarcă acasă, va fi examinată de ambasadorii ţărilor membre UE.

Ţările UE au introdus în ultimele zile interdicţii ale călătoriilor aeriene şi cu trenul dinspre Regatul Unit, în legătură cu o nouă tulpină de coronavirus care se transmite mult mai rapid.

"Interdicţiile de călătorie cu avionul şi cu trenul ar trebui ridicate, dată fiind nevoia asigurării călătoriilor esenţiale şi a evitării întreruperilor lanţului de aprovizionare", a anunţat Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

Toate călătoriile neesenţiale ar trebui, pe de altă parte, să fie descurajate, a precizat executivul comunitar.

Citeste si:
Șefa Comisiei Europene a mulțumit României pentru ajutorul acordat...
Președinta Comisiei Europene...

"Interdicţiile de călătorie generale nu ar trebui să-i împiedice pe mii de cetăţeni din UE şi Regatul Unit să se întoarcă acasă", a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.

Sursa foto: londonezul.co.uk/Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri