China a raportat primul caz de infecţie cu noua tulpină de coronavirus care a apărut în Marea Britanie, conform unei publicaţii coordonate de Centrul chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), transmite vineri Reuters.

Numeroase ţări au luat decizia de a-şi închide graniţele faţă de Marea Britanie pentru a stopa răspândirea acestei noi tulpini virale, despre care oamenii de ştiinţă spun că se transmite cu 40% până la 70% mai uşor decât varianta iniţială a virusului, conform Agerpres.ro.

Această tulpină virală a fost identificată la o femeie în vârstă de 23 de ani, o studentă care s-a întors din Marea Britanie şi care a fost testată pozitiv la Shanghai, la 14 decembrie, conform publicaţiei China CDC Weekly.

Acest caz "reprezintă o mare ameninţare potenţială pentru prevenţia şi controlul noului coronavirus în China", conform publicaţiei citate.

Cercetătorii au secvenţiat genele din analizele prelevate de la pacientă la 24 decembrie şi au ajuns la concluzia că aceasta s-a infectat cu varianta 'VUI202012/01' de coronavirus, mai menţionează publicaţia.

Această variantă include o mutaţie genetică care, teoretic, poate duce la răspândirea mai uşoară a COVID-19.

Pacienta din Shanghai a fost transferată la o instituţie medicală desemnată de autorităţi, unde a intrat în carantină. Autorităţile au deschis o anchetă epidemiologică în rândul contacţilor apropiaţi ai tinerei.

Sursa foto: AkosHorvath / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri