Cum s-au modificat regulile privind permisul de conducere în condițiile Brexit

Condițiile de călătorie în Regatul Unit s-au schimbat începând cu 1 ianuarie 2021. Iată ce trebuie să știe cetățenii români care vor veni în Regatul Unit ca turiști sau în vizită la prieteni sau familie, despre permisul de conducere și asigurarea auto.

Folosirea și preschimbarea permiselor românești și britanice sunt posibile în continuare, având în vedere că și România și Regatul Unit sunt semnatare ale Convenției de la Viena 1968 privind traficul rutier.

Autoritățile din Regatul Unit nu solicită obținerea unui permis internațional de conducere pentru deținătorii de permise românești, care se deplasează în scop turistic în această țară.

Cetățenii români care călătoresc spre România în baza unui permis britanic, vor trebui să se intereseze punctual cu privire la condițiile de utilizare în calitate turistică a permisului britanic prin statele tranzitate, până la intrarea în România, unele state solicitând de la 1 ianuarie 2021 prezentarea unui permis auto internațional.

Asigurarea auto este obligatorie pe teritoriul Regatului Unit.

Citeste si:
Peste 3.700 de permise de conducere, reţinute de poliţişti în...
Peste 3.700 de permise de...

Începând cu data de 1 ianuarie 2021 este necesară prezentarea dovezii asigurării. Recomandăm contactarea asiguratorului înainte de călătoria în Regatul Unit, pentru a vă asigura că dețineți documentele necesare.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri