Medic român în Suedia: Am ajuns să invidiez România

Suedia a înregistrat, din nou, un vârf al deceselor, din cauza Covid-19. În numai 24 de ore regatul a anunţat peste 6.500 de infectări cu noul coronavirus, la o populaţie de 10 milioane de locuitori, scrie Digi24.ro.

În acelaşi timp, rata mortalităţii este cea mai mare dintre ţările nordice, ca număr de raportat la întreaga populaţie, 351 în numai 24 de ore şi 10.000 în total. Suedia nu are restricţii majore, în continuare, însă autorităţile de la Stockholm au recunoscut că se confruntă cu o criză sanitară.

La capitolul vaccinare, Suedia a administrat aproximativ 80.000 de doze, de la începutul programului, la sfârşitul lui decembrie.

Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia, a declarat la Digi24 că abordarea s-a schimbat și că Parlamentul votează o lege care dă posibilitatea Guvernului să adopte măsuri de lock-down, posibilitate care nu exista legal înainte.

De luni, în Suedia nu vor mai merge la școală decât copiii până la clasa a cincea inclusiv.

Citeste si:
Medic român, decorat de Emmanuel Macron pentru lupta anti-COVID-19
Medic român, decorat de...

Potrivit medicului român, suedezii vor să se vaccineze, dar organizarea procesului de vaccinare nu este foarte bună.

"Invidiez România că are platforma unde te poți înscrie și programa, noi nu avem această facilitate, așteptăm cu sufletul la gură să ne vină rândul.

Citește materialul integral pe Digi24.ro.

Citeste si:
Suedia se pregătește pentru al treilea val al pandemiei
Suedia se pregătește pentru...
Sursa foto: dimbar76 / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri