Coronavirus: Slovacia prelungeşte lockdown-ul şi începe o nouă serie de teste masive

Slovacia a prelungit până pe 7 februarie lockdown-ul instituit pentru a limita răspândirea coronavirusului şi nu va permite deplasările persoanelor care nu dispun de un test negativ pentru COVID-19 obţinut în cadrul campaniei de testare a populaţiei, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Este reluată astfel testarea masivă cu teste antigen rapide, desfăşurată în toamna anului trecut pentru a detecta şi izola rapid cazurile de infectare.

Toţi cetăţenii cu vârste cuprinse între 16 şi 65 de ani trebuie să facă până pe 27 ianuarie un astfel de test, cu excepţia celor care au un certificat ce atestă că s-au recuperat după infectarea cu noul coronavirus şi a celor care au primit deja cele două doze de vaccin. După această dată, persoanele care nu îndeplinesc aceste condiţii vor trebui să se autoizoleze la domiciliu, neputând nici măcar să se deplaseze la serviciu.

Pentru campania de testare, despre a cărei eficienţă părerile sunt împărţite, au fost create în toată ţara 250 de unităţi mobile de efectuare a testelor antigen, plus 100 de unităţi pentru teste moleculare PCR.

Slovacia, una dintre ţările europene unde au fost semnalate cazuri de infectare cu mutaţia britanică a coronavirusului, a înregistrat în ultimele 24 de ore 1.060 de cazuri de COVID-19 confirmate prin teste PCR şi alte 939 descoperite prin testele antigen, precum şi 52 de decese asociate acestei boli.

Citeste si:
România trimite o echipă de medici în Slovacia, în lupta împotriva...
România trimite o echipă de...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri