COVID-19| Încă o țară din Europa va începe testarea în masă a populației

Austria se inspiră din exemplul Slovaciei și va desfăşura o campanie de testare pe scară largă a populației pentru COVID-19 după încheierea perioadei de carantină ce va începe pe 17 noiembrie şi va dura până pe 6 decembrie inclusiv, a declarat cancelarul Sebastian Kurz, scrie Digi24.

Referindu-se la testarea în masă efectuată în Slovacia vecină, Kurz a declarat pentru postul public de radio ORF: „Am decis ca și aici, în Austria (...), să urmăm aceeaşi cale”. Guvernul va oferi în această săptămână mai multe detalii cu privire la acest proiect, care va fi „o provocare logistică”, a mai spus cancelarul.

Kurz a fost criticat pentru întârzierea acţiunilor mai radicale în această toamnă, când epidemia a început să se extindă din nou. Izolarea parţială a fost instituită acum două săptămâni, dar nu a reuşit să încetinească propagarea virusului.

Peste 4.000 de persoane sunt în prezent internate în Austria pentru complicaţii din cauza COVID-19, dintre care aproximativ 560 în terapie intensivă, aproape de nivelul maxim pe care şi-l poate permite sistemul de sănătate. În total, 1.829 de oameni au murit în această ţară din cauza infecţiei, potrivit bilanţului oficial.

Austria are o populaţie de 8,9 milioane de locuitori.

Citeste si:
Slovacia prelungeşte lockdown-ul şi începe o nouă serie de teste...
Coronavirus: Slovacia...

Slovacia a efectuat teste rapide pe aproximativ 3,6 milioane din 5,5 milioane de locuitori (cu vârste între 10 şi 65 de ani) în ultimul weekend din octombrie şi în primul noiembrie. Aceste teste au descoperit zeci de mii de asimptomatici, dar pozitivi la coronavirus, care au fost apoi izolaţi. Ca urmare, Slovacia a anunțat relaxarea carantinei.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri