Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, pentru Digi24, că testarea bucureștenilor va începe la mijlocul săptămânii următoare, după ce se va finaliza pregătirea cadrelor medicale care vor recolta probleme, estimată să dureze două zile.

Proiectul de testare a cetățenilor din București pentru infecția cu noul Coronavirus este realizat de Primăria Capitalei, în colaborare cu Institutul Național „Matei Balș” și Institutul Național de Statistică. Cele două institute vor stabili eșantionul de cercetare al populației, adică vor selecta persoanele care urmează să fie testate.

Cercetarea se va realiza pe un eșantion de circa 10.500 de persoane.

Persoanele care vor fi selectate să participe la proiect vor fi anunțate de către președintele asociației de locatari a blocului, dacă locuiesc în cartiere de blocuri sau de către un polițist local, dacă locuiesc în cartiere de case, care nu au asociație de locatari, a mai spus primarul.

Până acum au fost achizionate 1.000 de teste de către Institutul Național „Matei Balș”, urmând ca fiecare primărie de sector să cumpere câte 1.000 de teste, iar Primăria Municipiului București să cumpere 4.000-5.000 de teste. Testele vor fi achiziționate de la o firmă omologată în Austria și, cel mai probabil, și de la una din Belgia, care s-a înscris în procedura de furnizare a echipamentelor medicale, a explicat Gabriela Firea.

Citeste si:
UPDATE Firea: Mâine dăm startul proiectului de testare de tip...
UPDATE Gabriela Firea: Mâine...

Anterior, primarul Capitalei declarase că în Bucureşti va fi lansat un program de testare pe scară largă în ceea ce priveşte COVID-19, având prioritate persoanele de peste 65 de ani şi cele cu diverse patologii.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
GCS: Șase persoane infectate cu noul coronavirus au decedat
Setari Cookie-uri