Recent, în ciuda încercărilor protestatarilor pro-Trump de a opri procesul democratic de tranziție a puterii prin asaltul de la Capitol, Joe Biden a devenit al 46-lea președinte al SUA. Chiar și la inaugurarea lui Joe Biden, Trump a reușit să seteze un nou „record” al administrației sale. După ce a fost primul președinte care a fost pus sub acuzare de două ori, Trump a devenit și primele președinte care nu a participat la investirea noii administrații. În tradiția americană, atunci când se face tranziția puterii, noul președinte ales ține un discurs în care setează tonul și prioritățile pe care le va avea mandatul său. La fel ca ultimul președinte democrat, Barack Obama, care a venit la conducerea SUA în timpul unei crize economice, Joe Biden preia puterea în mijlocul unei pandemii care a slăbit economia SUA, care a lăsat milioane de oameni fără joburi și care a omorât peste 400.000 de cetățeni americani. În primul discurs pe care l-a ținut în funcția de președinte al SUA, Biden a pus pe primul loc unitatea națională și nevoia de dialog social.

Am ilustrat cele mai importante mențiuni pe care le-a făcut Biden, dar și predecesorii săi: Donald Trump, Barack Obama, George Bush și Bill Clinton, pentru a vedea cum s-a schimbat tonul și prioritățile președinților SUA.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andrei Petre
Andrei e un tânăr reporter care lucrează în presă de aproape patru ani. Crescut în presa independentă, a învățat bazele jurnalismului la Casa Jurnalistului , ca mai apoi să-și croiască un drum pe la publicațiile independente din România. Chiar dacă a spus că nu o să lucreze niciodată în presa "mainstream", a ajuns la Wall-Street.ro ca să se disciplineze și să își antreneze scriitura. Încearcă să înțeleagă modul în...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri