Andrei Petre


Andrei Petre
Andrei e un tânăr reporter care lucrează în presă de aproape patru ani. Crescut în presa independentă, a învățat bazele jurnalismului la Casa Jurnalistului, ca mai apoi să-și croiască un drum pe la publicațiile independente din România. Chiar dacă a spus că nu o să lucreze niciodată în presa "mainstream", a ajuns la Wall-Street.ro ca să se disciplineze și să își antreneze scriitura.

Încearcă să înțeleagă modul în care internetul ne modelează societatea, democrația și modul de gândire, dar și motivele pentru care ne îmbolnăvim. Nu-i place să se concentreze pe politică, ci pe politici și pe oamenii vulnerabili care sunt influențați de semnăturile legiuitorilor.

Este câștigătorul unei burse de la Balkan Investigative Reporting Network care l-a ajutat să înțeleagă modul în care romii se folosesc de internet pentru a raporta abuzurile poliției și al unui premiu de la Bakala Foundation pentru un articol în care a încercat să afle cum și de ce funcționează dezinformarea venită dinspre China.

Îi plac poveștile oamenilor pe care nimeni nu vrea să îi asculte. Crede că întrebarea este mai importantă decât răspunsul.

Mai multe de la Andrei Petre:


Setari Cookie-uri