Tratatul privind Interzicerea Armelor Nucleare (TPNW) a intrat în vigoare, dar puterile nucleare şi multe ţări care sunt protejate de acest pact par să nu îi acorde o mare importanţă.

În iulie 2017, aproape două treimi dintre ţările lumii au votat pentru adoptarea TPNW, document care interzice dezvoltarea, producerea, testarea, posesia şi utilizarea armelor atomice, scrie Agerpres.

De asemenea, ţările semnatare nu trebuie să permită staţionarea de armament nuclear străin pe teritoriul lor. Belgia, Germania, Italia, Ţările de Jos şi Turcia găzduiesc focoase americane.

''Armele nucleare prezintă pericole în creştere. Ele trebuie să fie eliminate urgent pentru a preveni consecinţe umane şi de mediu catastrofale pe care le-ar cauza orice utilizare'', a subliniat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, într-o declaraţie.

Totuşi, intrarea în vigoare a TPNW nu va avea drept rezultat dezarmarea atât timp cât ţările cu arsenal nuclear şi NATO i se opun.

Dintre cele 122 de ţări care au votat pentru adoptarea tratatului, doar 51 - majoritatea ţări în curs de dezvoltare - l-au transpus în legislaţia naţională.

Cu puţin timp înaintea intrării în vigoare a acestui tratat, guvernul Germaniei a avertizat că TPNW ''are potenţialul de a face dialogul despre dezarmare mai dificil''.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri