Aproximativ 2.000 de doze de vaccin Moderna au fost distruse la un spital din Boston

Aproape 2.000 de doze de vaccin coronavirus Moderna au fost distruse la un spital din Boston, după ce un congelator a fost scos din priză din greșeală, iar sistemul de alarmă nu a funcționat, scrie Digi24.

Un purtător de cuvânt al spitalului a confirmat pentru NBC Boston 1.900 de doze de la Centrul Medical Jamaica Plain din Boston au fost distruse în cursul zilei de 19 ianuarie.

Ștecherul congelatorului s-a slăbit după ce un angajat al spitalului „l-a scos din greșeală” în timp ce făcea curățenie, iar sistemul de monitorizare al echipamentelor și care ar fi trebuit să dea alarma nu a funcționat. O anchetă internă a fost deschisă pentru a determina de ce s-a întâmplat acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a spus că se lucrează pentru înlocuirea dozelor distruse, iar centrul medical „nu prevede perturbări ale procesului de vaccinare”.

Un incident asemănător a avut loc la începutul lunii ianuarie, în Mendocino (nordul Californiei). Autoritățile din acest comitat au fost obligate să distribuie urgent vaccinul pentru a fi administrat, după ce o pană de curent a afectat un congelator în care se afla serul.

Citeste si:
Gheorghiță: Vom introduce, din martie, o listă de așteptare în...
Valeriu Gheorghiță: Vom...

Și în acest caz, alarma concepută pentru a alerta personalul cu privire la întreruperile de curent a funcționat defectuos, astfel încât oficialii din domeniul sănătății au fost nevoiți să administreze rapid sute de vaccinuri persoanelor disponibile.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri