UE o contrazice pe Merkel: călătoriile trebuie să fie reduse, nu interzise

Comisia Europeană propune noi măsuri pentru călătoriile în UE, dar nu este de acord cu propunerea cancelarului german, Angela Merkel, de a le interzice. Executivul european precizează că "este necesar să se descurajeze puternic călătoriile neesențiale dar, totodată, să se evite închiderea frontierelor sau interdicțiile generale de călătorie și să se garanteze funcționarea neîntreruptă a pieței unice și a lanțurilor de aprovizionare", potrivit Digi24.

Pe 25 ianuarie, Comisia a propus o actualizare a Recomandării Consiliului din octombrie anul trecut de coordonare a măsurilor care afectează libera circulație în Uniunea Europeană. Această actualizare face parte din eforturile permanente ale Comisiei de a asigura îmbunătățirea coordonării și a comunicării măsurilor legate de călătorii la nivelul UE.

Având în vedere noile variante ale coronavirusului și numărul mare de noi infectări în multe state membre, este necesar să se descurajeze puternic călătoriile neesențiale și, totodată, să se evite închiderea frontierelor sau interdicțiile generale de călătorie și să se garanteze funcționarea neîntreruptă a pieței unice și a lanțurilor de aprovizionare.

Prin urmare, sunt necesare acțiuni specifice suplimentare care să asigure o abordare coordonată a măsurilor de restricționare a liberei circulații în interiorul UE.

Care sunt domeniile în care statele UE vor colabora

Comisia propune o coordonare suplimentară în două domenii în care statele membre au convenit deja să colaboreze:

Citeste si:
Noile tulpini amenință Germania: ce spune Angela Merkel
Noile tulpini amenință...
  • o actualizare a codului de culori convenit pentru marcarea zonelor de risc;
  • măsuri mai stricte aplicate călătorilor din zone cu risc mai ridicat.

Citește materialul integral pe Digi24.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri