Comisia Europeană vrea ca 70% dintre adulţi să fie vaccinați până în vară

Comisia Europeană doreşte ca până în vară rata vaccinării anti-COVID-19 în Uniunea Europeană să ajungă la aproximativ 70% dintre adulţi, o propunere în acest scop urmând să fie prezentată, scrie Agerpres.

Obiectivul de etapă al executivului comunitar este ca până în martie să fie vaccinaţi împotriva noului coronavirus 80% din personalul medical şi dintre persoanele cu vârste peste 80 de ani.

Aceste ţinte sunt incluse în documentul de lucru ce va fi dezbătut la summitul UE în regim de videoconferinţă prevăzută pentru 21 ianuarie, care se va concentra pe vaccinarea anti-COVID-19 în contextul în care cele 27 de state membre încearcă să-şi coordoneze eforturile de combatere a pandemiei.

Pașapoarte de vaccinare pentru turism

De asemenea, liderii statelor membre vor analiza posibilitatea existenţei unui 'paşaport de vaccinare' şi a altor privilegii asociate, în Uniunea Europeană, pentru persoanele care s-au vaccinat anti-COVID-19.

Comisia Europeană este favorabilă emiterii unui document care să fie pe cât posibil precis şi recunoscut în toate state statele UE.

Citeste si:
Comisia Europeană vrea să elimine diferențele salariale dintre...
Comisia Europeană vrea să...

Ce ar putea conține pașaportul de vaccinare

Documentul ar trebui să precizeze numele persoanei vaccinate, tipul vaccinului, ţara şi data în care i-a fost administrat şi să contribuie la urmărirea eventualelor efecte adverse.

Comisia va susţine, totuşi, că eventualele privilegii acordate persoanelor vaccinate - precum posibilitatea de a intra în restaurant sau accesul mai facil la călătoriile de vacanţă - ar trebui lăsate la latitudinea statelor membre.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri