Peste 30 de poliţişti londonezi au fost amendaţi pentru că s-au tuns în timpul lockdown-ului

Treizeci şi unu de poliţişti londonezi au fost amendaţi cu 200 de lire sterline fiecare pentru că s-au tuns în timpul lockdown-ului la nivel naţional instituit în Regatul Unit din cauza pandemiei de COVID-19, informează Agerpres.

Poliţia Metropolitană a declarat că a primit un pont că mai mulţi angajaţi ai săi au fost tunşi de un frizer profesionist la o secţie de poliţie din estul Londrei pe 17 ianuarie, la 11 zile după intrarea Regatului Unit în cel de-al treilea lockdown, care a dus la închiderea, printre altele, şi a frizeriilor şi a saloanelor cosmetice.

Metropolitan Police a precizat că a lansat o anchetă şi a decis că 31 dintre angajaţii săi trebuie să primească o amendă.

Potrivit acesteia, cei doi poliţişti implicaţi în organizarea sesiunii de tuns au fost identificaţi şi informaţi că sunt cercetaţi pentru abateri.

Marea Britanie, în lockdown până pe 15 februarie

Ţara a intrat în lockdown în urma unei creşteri a numărului de cazuri de coronavirus în decembrie. Restricţiile urmează să fie revizuite pe 15 februarie, însă ar putea dura cel puţin până la sfârşitul lunii martie, a declarat premierul Boris Johnson.

Citeste si:
Irlanda va mai avea încă „cel puțin” două luni de lockdown
Irlanda va mai avea încă „cel...

Potrivit ultimelor date publicate de guvernul britanic, de la începutul pandemiei, 3,6 milioane de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19 în Regatul Unit şi peste 100.000 de persoane au decedat.

Între timp, peste 6,5 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri