Zi după zi înregistrăm noi recorduri, care nu ne mai sperie, se pare. Un sistem sanitar, slăbit de propriile nereguli și lipsuri, nu mai poate susține pentru multă vreme nebuloasa în care ne aflăm. Regulile de protecție ne mai pot salva, reguli pe care dacă unul dintre noi nu le poartă, nu înseamnă că au încetat să mai reprezinte un etalon.

Avem nevoie de un lockdown personal, nu regional. Trebuie să ieșim din case doar dacă avem maximă nevoie, să mergem la serviciu sau pentru cumpărăturile necesare. Trebuie să înțelegem că doar respectând regulile de protecție vom putea trece peste această situație. Este îngrozitor ceea ce se întâmplă”, a declarat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumofzitiologie ”Marius Nasta”, pentru wall-street.ro.

Medicul pneumolog insistă că ne vom confrunta cu un număr la fel de mare, zilnic, atâta timp cât vor menține numărul testelor ridicat.

”E o direcție care necesită umplerea tuturor spitalelor din București de pacienți cu COVID-19”, a mai spus Mahler.

Aceasta a mai menționat că toate secțiile ATI ale spitalelor non-COVID vor fi nevoite să se transforme în secții dedicate pacienților cu acest nou virus.

Fiecare zi e o provocare pentru a găsi un loc pentru un nou pacient cu COVID-19.

”Creșterea pe care o vedem acum în ATI este, de fapt, cea de săptămâna trecută. La ”Marius Nasta” nu mai există niciun loc liber, în prezent. În plus, aproximativ 70% din pacienții pe care îi avem acum au forme severe de boală. Chiar și cei cu forme ușoare revin cu insuficiență respiratorie”, a explicat dr. Mahler.

Medicul pneumolog mai spune că starea celor cu forme ușoare, la început, se deteriorează atât de mult, încât nu mai conștientizează că au insuficiență respiratorie.

Dacă nu respectăm regulile de protecție, vom ajunge la cel puțin 9.000 de cazuri pe zi, în curând.

Nu în ultimul rând, dr. Beatrice Mahler a menționat că sărbătorile de iarnă vor fi, cel mai probabil, petrecute în sânul familiei, stând acasă. Creșterea exponențială a numărului de cazuri ne împiedică să vedem o îmbunătățire până la Crăciun.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.546 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 30 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 235.586 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 167.897 de pacienți au fost declarați vindecați.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri