România a înregistrat încă un record al numărului de noi cazuri de coronavirus, apropiindu-se amenințător de 5.000 de infectări zilnic. Sistemul de sănătate românesc este la un pas de colaps, iar sfatul medicilor nu se rezumă doar la respectarea normelor de protecție, ci și la creșterea testărilor COVID-19. ”Este obligatoriu să avem un număr cât mai mare de teste zilnic”, a declarat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, pentru wall-street.ro.

În urmă cu o săptămână, dr Mahler declara că vom atinge pragul de 5.000 de cazuri pe zi, având în vedere transmiterea comunitară a virusului cu care România se confruntă. La șapte zile de la declarația cu pricina, țara noastră depășește 4.800 de cazuri.

”Problema nu va mai fi doar la nivel material, de echipamente, ci în rândul personalul medical, care nu mai poate face față presiunii pentru multă vreme. Spre exemplu, în acest weekend, am adus personal medical de acasă și am relocat unele cadre de pe alte secții pentru a putea rezolva toate cazurile care s-au prezentat”, a spus medicul pneumolog.

Dr. Mahler nu a menționat un număr al cadrelor medicale infectate de la „Marius Nasta”, însă aceasta a făcut precizarea că sunt colegi fie internați, fie care se află în izolare. În plus, managerul Institutului dă vină pe focarele răpândite la nivel de București, cadrele medicale fiind expuse, cel mai mult, în mediul familial.

Retail jobs

Vezi și: Medic Terapie Intensivă: După 20 octombrie, TOATE paturile din ATI vor fi ocupate

Cât despre locurile din spital, dr. Mahler a adăugat că secția de Terapie Intensivă este plină în prezent.

”Avem un flux de internare și de externare foarte ridicat, iar colegii mei fac față cu greu. Nici în weekend nu se mai liniștesc lucrurile. De dimineață, mai aveam doar două locuri pe secție, dar, cel mai probabil, acestea au fost deja ocupate”, a mai spus dr. Mahler.

Nu în ultimul rând, aceasta a adăugat că, în prezent, se fac probe la instalația de oxigen din tirul cu 12 locuri în plus, pentru ca acesta să poată fi dat în folosință.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.848 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Citeste si:
[VIDEO] Reportaj la ”Marius Nasta”: Am internat în ATI pe cei cu...
VIDEO  Reportaj la ”Marius...

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri