Cu peste 100.000 de cazuri, România își deschide școlile. Cu scenarii peste scenarii, reguli noi sau nu, părinții și elevii au luat cu asalt străzile Capitalei în această dimineață. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, a declarat că emoțiile părinților și bucuria elevilor din această zi sunt semne reale că viața merge mai departe, chiar dacă ”ne așteaptă o toamnă dificilă și cel mai probabil, un val doi al infectărilor”.

Cu un ton optimist, dr. Mahler ne-a mărturisit că cifrele de astăzi sunt „un cadou” pentru noi toți, fiind cele mai scăzute din ultimele șase săptămâni, dacă urmărim zilele de luni, când rapoartele indicau cele mai mici date.

”Am analizat cu atenție datele de astăzi și constat cu bucurie că sunt cele mai mici cifre raportate în ultimele șase săptămâni, pentru ziua de luni, când oricum ne așteptam la date scăzute. În plus, deși în ATI, numărul pacienților internați este constant, numărul deceselor a scăzut considerabil, iar acest aspect nu este influențat de numărul de teste”, a explicat dr. Mahler, pentru wall-street.ro.

Cu toate acestea, medicul pneumolog a ținut să atragă atenția asupra faptului că ne așteaptă o toamnă dificilă, cu un al doilea val, cel mai probabil.

Cifrele de astăzi reprezintă un moment de liniște pentru sistemul românesc de sănătate.

În același timp, dr. Mahler presupune că vor urma două săptămâni cu o ușoară scădere a numărului de noi cazuri, însă totul depinde de cum vor fi respectate regulile în școli, dar și la desfășurarea alegerilor electorale.

”Dacă părinții vor să respecte regulile, eu cred că o pot face. Cât despre copii, aceștia au înțeles, în marea lor majoritate, că trebuie să respecte noi norme de protecție. Rămâne ca noi, adulții, să verificăm atent respectarea acestora în instituțiile de învățământ”, a mai spus medicul pneumolog.

Nu în ultimul rând, dr. Mahler a precizat că speră ca luna septembrie să nu fie momentul în care să se exercite efectele începutului de an școlar, dar și ale desfășurării alegerilor.

”Să sperăm că nu vom avea un octombrie exploziv”, a conchis managerul ”Marius Nasta”.

Până astăzi, 14 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 104.187 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 692 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri