Ludovic Orban: Dacă școala se va închide din cauza noilor cazuri de COVID, părinții vor primi 75% din salariu pentru a sta acasă

Premierul Ludovic Orban a anunțat că, după 14 septembrie, dacă o școală se va închide din cauza noilor cazuri de COVID, atunci unul dintre părinții unui elev va beneficia de 75% din salariul său pentru a rămâne acasă cu copilul.

„În perioada stării de urgență a existat o formă de sprijin pentru familiile cu copil. Pe perioada în care au fosts suspendate cursurile școlare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă, într-un fel de concediu, plătindu-i-se 75% din salariul său.

Și pentru începerea școlii vom lua o măsură similară. Însă va fi flexibilă, pentru că situația epidemiologică fiind diferită de la localitate la alta, nu va mai fi o măsură generală. Va fi o măsură locală.

Dacă într-o școală avem cazuri și se închide 14 zile, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi pe perioada suspendării cursurilor, să zicem 14 zile, un părinte, aceeași formă de sprijin de 75%”, a declarat Ludovic Orban, citat de Digi24.

Citeste si:
Crește numărul cazurilor de COVID, crește și numărul elevilor care...
Crește alarmant numărul...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri