Ministerul Apărării din Spania, acuzat că încalcă protocolul NATO din cauză că trimite 130 de soldați nevaccinați în România

Planul de vaccinare al Ministerului Apărării împotriva coronavirusului face valuri din toate părțile. Un exemplu în acest sens este cel al contingentului de 130 de soldați desfășurați recent în România, în misiunea Poliției Aeriene a NATO și pentru a controla amenințarea rusească din Rusiaș unitatea a fost desfășurată în această țară din Europa de Est fără a fi primit niciuna dintre dozele de vaccin împotriva Covid-19, încălcând astfel protocoalele Alianței, scrie G4Media.ro.

Surse din Ministerul condus de Margarita Robles au explicat că „nu au putut fi vaccinați înainte de desfăsurare din cauza imposibilității de a putea furniza a doua doză la timp, în Spania” – nu se știe de ce a doua doză nu poate să fie dusă în România – un obstacol care a fost deja raportat partenerilor Alianței.

Aceleași surse și-au exprimat speranța că, „din moment ce sunt deja membri ai NATO, aliații i-ar putea vaccina acolo”, făcând aluzie în special la Statele Unite, care au trupe la baza Mihail Kogălniceanu, la Constanța. Cele șase avioane de luptă spaniole Eurofighter – patru active și două în rezervă – vor fi acolo pentru o perioadă de două luni. Într-adevăr, Apărarea susține că este „o misiune scurtă”.

Cititi mai mult pe G4Media.ro.

Citeste si:
Dan Barna: Pașaportul de vaccinare va apărea în mod organic
Dan Barna: Pașaportul de...
Sursa foto: M.Moira / shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri