Democrații din Camera Reprezentanților îl cheamă pe Donald Trump să depună mărturie sub jurământ în cadrul procesului de impeachment care va avea loc în Senat, scrie Digi24.

Jamie Raskin, reprezentantul care conduce procedurile de impeachment de la Cameră i-a trimis o scrisoare fostului președinte prin care îl invită să depună mărturie sub jurământ fie înainte de desfășurarea procesului efectiv, fie chiar în timpul procedurii de la Senat.

Acuzarea a cerut ca Trump să răspundă acestei solicitări până pe 5 februarie, adăugând că un posibil refuz al fostului președinte ar însemna o posibilă acceptare tacită a vinovăției sale în ce privește evenimentele din 6 ianuarie, și că acuzarea va folosi această linie de atac în cadrul procesului care va avea loc în săptămânile următoare.

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, este primul lider de la Casa Albă care este pus sub acuzare de două ori, dar și primul care este judecat după încheierea mandatului său prezidențial.

Camera Reprezentanților îl acuză pe Trump de incitare la insurecție, în contextul evenimentelor violente de la Capitoliul Statelor Unite din 6 ianuarie 2021.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri