Preşedintele american Joe Biden a acuzat vineri Rusia că "ne atacă democrațiile" şi s-a declarat hotărât să "recâştige" încrederea Europei, avertizând totodată împotriva revenirii la "blocurile îngheţate din perioada Războiului Rece", şi a promis un angajament clar al SUA faţă de apărarea comună în cadrul NATO, respectiv articolul 5 din tratatul Alianţei, relatează AFP şi Reuters.

"Kremlinul ne atacă democraţiile. Putin caută să slăbească proiectul european şi alianţa noastră NATO. El vrea să saboteze unitatea transatlantică şi determinarea noastră, pentru că este mult mai uşor pentru Kremlin să intimideze şi să ameninţe state luate separat decât să negocieze cu o comunitate transatlantică puternică şi unită", a spus Biden în primul său discurs major de politică externă la Conferinţa de securitate de la München.

Noul preşedinte american a mai spus că este hotărât să "recâştige" încrederea Europei.

Dar "nu este vorba de a monta Estul împoriva Vestului. Noi nu putem şi nu trebuie să revenim la blocurile îngheţate în Războiul Rece", a adăugat el.

În acest context, Joe Biden a asigurat că angajamentul SUA faţă de NATO este ''de nezdruncinat'' şi a promis că Washingtonul va respecta principiul acestei Alianţe conform căruia un atac împotriva unui singur membru este un atac împotriva tuturor, conform articolului 5 din tratatul NATO.

''Statele Unite sunt deplin angajate faţă de Alianţa noastră NATO şi salut investiţiile dumneavoastră în creştere în capabilităţi militare care permit apărarea noastră comună'', a completat noul preşedinte american.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri