Italia a extins interdicţia privind călătoriile între regiuni cu puţin mai mult de o lună, din cauza creşteri ratei de contaminare pe teritoriul italian.

Până pe 27 martie persoanele nu vor putea să iasă de pe teritoriul regiunii în care locuiesc, a anunţat noul guvern al premierului Mario Draghi, aceasta fiind una dintre primele sale decizii în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, guvernul lui Draghi fiind învestit pe 13 februarie, notează Agerpres.

Excepţiile vor include deplasările în interes de serviciu şi pentru urgenţe. Vizitele la membrii altor gospodării sunt posibile într-o măsură foarte limitată.

În "zonele roşii" cu risc de contaminare ridicat, oamenilor li se cere să rămână acasă pe cât posibil. Potrivit noului decret al guvernului italian, vizitele private sunt de asemenea interzise în aceste zone până pe 27 martie.

Italia, ţară cu circa 60 de milioane de locuitori, a introdus anul trecut un sistem de evaluare a riscului de contaminare pe trei niveluri, în funcţie de rata de contaminare a fiecărei municipalităţi.

Măştile de protecţie sunt obligatorii în public peste tot în Italia. De asemenea, în această ţară este în vigoare o interdicţie de circulaţie de la zece seara.

Rata de contaminare a crescut recent pe întreg teritoriul Italiei.

Rata de reproducere, care arată câte persoane sunt infectate de fiecare persoană contaminată, a urcat la 0,99 în perioada situată între sfârşitul lui ianuarie şi 9 februarie. Obiectivul este ca această rată să fie menţinută sub 1.

Duminică, autorităţile Italiei au înregistrat alte peste 13.000 de noi contaminări în ultimele 24 de ore.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri